lördag 30 november 2013

I väntans tider

Lördag kväll (igen, var det inte nyss lördag?) och jag skall snart inta min plats i soffan framför downton abbey alldeles straxt. Ja om någon trodde att väntans tider handlade om befruktning och stor mage så kan jag försäkra om att så inte är fallet och att den delen av livet är färdig för gott. Sedan kan jag ju vara generös mot er läsare och berätta att jag har stor ballongmage om kvällarna ändå utan att vara preggo. 
Fel kost eller nåt..?

Tillbaks till Downton Abbey igen, är vi framme vid avsnitt fem nu månntro? Jag måste dock lägga in en liten rad om missnöje och hur segt jag tycker att serien har börjat den här säsongen. Romantiken i serien är nästintill borttagen. Visst, jag vet att Lady Mary fortfarande sörjer sin makes hastiga bortgång (skulle jag också göra). Men det finns ju andra karaktärer i serien det borde kunna blomstra emellan. Ja om det inte händer något snart i kärleksväg så är jag inte med längre. 

fredag 29 november 2013

Adventspynt hos Nikks


( postar ett schemalagt inlägg)

Vilken underbar högtid för oss inredningsnördar! Ja så är det ju, första Advent nalkas. Och snart är det midsommar och små grodorna igen. Men vi tar en högtid i taget tänker jag. 
Mitt emellan allt vabbande (magsjukor + förkylningsvirus) så försöker jag också att hinna med o fixa med det jag tycker särskilt mycket om. Och särskilt mycket om de årliga säsongssjukdomarna tycket jag absolut INTE. Borde finnas en klausul i föräldrakontraktet att magsjukevirus inte tillåts! Usch ja!

Just nu doftar det så otroligt gott hemma hos mig när man öppnar ytterdörren och kliver in. Lite varstans har jag ställt ut vita hyacinter som både fungerar som en vacker inredningsdetalj och luftfräschare. Vit hyacint doftar inte sådär (läskigt) starkt så att det sticker obehagligt i näsan, utan bara sådär lite lagom. 


måndag 25 november 2013

Rapunzel, drakar och andra figurer ifrån sagorna

Spegel spegel på min hallvägg där säg mig vad min framtid med sig bär? Och spegeln svarade kort och koncist: kära kära Nikks med ditt Rapunzelsvall, du är på väg mot ålderns fall. Oh No!! No no no nooo!!

Jag ser mig själv i nån sorts ständig rosa-glittrande prinsessaga. Jag vet fy fy på mig som så "vuxen" är att drömma om enhörningar, troll och annat som uppstått ur någons fantasi för länge länge sedan. Men lite så är det. Jag ser mig själv skutta fram på en sagostig med en korg i ena handen trallandes på en melodi med en ljuvlig len honungsstämma (tack gode gud att jag har fimpat cigaretterna). Så, medan jag skuttar glad i hågen fram på min väg hör jag någon bakom mig flåsandes och som säger: "app app app" Nikks, inte så bråttom. Jag vänder mig om och där är ju stora stygga vargen. Och stora stygga vargen här är ju.. ja vad tror ni själv..? Just precis, åldrandet. Så jag säger till stora stygga vargen att nej nej nej ta inte mig, ta någon annan snääääälla! Och vargen säger nej nej nej det är ju dig jag vill ha. 

Ok, det här var liiite barnsligt utav mig, men för att kunna hantera "sorgen" av att ständigt bli äldre så måste jag göra det på mitt vis. Sen har det egentligen aldrig varit kråksparkarna jag är rädd för. Jag vill bara aldrig sluta att vara en sån där energifylld person full av bus och halvgalna upptåg. Jag vill inte krokna i ryggen, få gamnacke, gikt, löständer, minnesluckor ( ok det sista har jag ju redan iofs, men det kommer väl att bli sämre) och jag vill inte stoppa en hörapparat i hörselgången och jag vill definitivt inte ha kissblöjor och bo på servicehuset. I just wan't to be me!

Och inte nog med det, nu är jag fördomsfull, men jag vill ju fortfarande bli sådär galet förälskad till månen och tillbaks och då vill jag inte sitta i en stol på hjul med skakiga ben. Är det ingen som förstår hur det känns!? Varför går alla andra omkring leendes och utan oro för hur det skall bli. Medan jag ligger sömnlös om nätterna och försöker förstå den här processen.

Och medan jag skriver detta så har det hunnit gå ytterligare 20 min av mitt liv och åldrandet.

söndag 24 november 2013

Journey - Separate Ways ( Tron Soundtrack )

Minns aldrig egentligen vilken musik jag postat under alla år fram o tillbaks i bloggarna. Men eftersom jag vet att jag spelar bra musik så spelar det inte så stor roll. ;-)

lördag 23 november 2013

Säsong 4 och det kommer även att bli en 5:a

Den är här nu. Säsong 4 av Downton Abbey och avsnitt 4. I ett år har jag suttit och väntat på fjärde säsongen, nästan ganska så exakt. Och vad tror ni jag gör när Svt sänder serien på Lördagskvällarna..? Just precis, jag ligger och rå-snarkar på soffan. Ett enda avsnitt denna säsong har jag lyckats ha båda ögonen öppna. Jag tror det är läge för att köra det berömda tändstickstricket i kväll.

Som rubriken ovan skvallrar om, jag läste att det skall spelas in en femte säsong av serien. Jag tar för givet att Svt kommer att sända även den så jag ropar HURRA redan nu och gör en "happy dance"!!


Visst ja, jag har ju en blogg

Och den går ju dessvärre inte ut på att rädda världen i från all ondska eller något annat heroiskt. Neej det är ju bara min ytte-pytte -lilla blogg som får fungera som en jag-får-byta-tankar-med-mig-själv. Ja nåt sånt. Även om jag inte verkar upptagen i bloggen (hm) så är jag faktiskt det. På riktigt. Och vad är det nu fröken är så upptagen med kan man kanske undra om man är som jag. Bortsett ifrån att jag fyller mina dagar med sådant som de allra flesta andra människor gör om dagarna så hade det väl varit lite pampigt och få klämma till med att "jag håller på och snickrar på tidsmaskin" eller att jag har lyckats komma först med att uppfinna den där farkosten som skall ta oss vanliga människor ut i rymden för en sightseeingtur bland marsianer och marsipaner och andra utomjordingar med stora cyklopögon. 

Nåväl jag är lååångt ifrån att vara närheten av något sådant spektakulärt, flera ljusår faktiskt. Däremot är jag väldigt nära småbarnsskrik och småbarnstrots, så nära att det bränns. Nu har jag "dumpat" ungarna framför datorn och bolibompa-webben. Eftersom jag är ensam så får jag många gånger fungera som en "mappa" och om ingen redan listat ut vad det kan tänkas betyda så är det (enligt mig) en mamma och pappa i ett. Vad Pipi, Pupu och Rosmari menar med sin "mappa" vet jag däremot inte säkert. Och så har vi ju det där ordet "ensam" som nästan låter mer ångestladdat än det definitiva slutet, hua!

Men jag vill starkt poängtera att jag inte är ett offer för ensamheten. Jag trivs faktiskt rätt så utomordentligt bra med det. Men samtidigt skall man inte heller underskatta betydelsen av att bara ligga i någons famn heller. Men till dess, fyyy hälsingland vad jag trivs! Nästan så jag vill dansa på borden. ;-)

Sedan undrar jag om man kan posta sådana här "snuskbilder" på sig själv..? (även fast jag tror att jag just gjorde det) Det är en mycket ovanlig situation hemma hos mig där jag är helt fri och ledig och bara kan ligga så här på sofflocket framför tv:n. Som taget ur en reklam för venus rakhyvlar eller nåt. Upps.. kom ju på att min rakhyvel är därifrån. Och det får jag inte betalt för att skriva. ;-)